Veel gestelde vragen

  • Mag ik gedurende een behandeling medicijnen blijven gebruiken...?

    Jazeker, maar chiropractoren menen dat medicijnen niet het antwoord zijn op al onze problemen. Een natuurlijke aanpak, mits veilig en effectief, geniet de voorkeur om het lichaam de kans te geven zich te herstellen. Informeer uw chiropractor daarom altijd over de medicijnen die u gebruikt, zodat hij de behandeling daarop kan afstemmen...

  • Wordt de behandeling vergoed?

    De behandeling van de chiropractor wordt bij de meeste verzekeraars vergoed in het aanvullend pakket. Kijk voor meer informatie op chiropractievergoeding.nl of op Zorgwijzer.nl.

  • Wat is dat krakende geluid bij een behandeling?

    Het krakende geluid dat vaak hoorbaar is, is niets anders dan ontsnappende stikstofgas dat vrijkomt als het vacuüm in een gewricht tijdelijk wordt opgeheven. Het is dus niet zo dat botten elkaar raken of over elkaar heen schuren.

  • Hoe lang duurt het voordat er verbetering optreedt?

    Dat hangt af van een aantal factoren. Bijvoorbeeld de ernst van de afwijking die het probleem veroorzaakt, de duur van de klachten of de snelheid waarmee uw lichaam reageert op de behandeling. Volledige genezing heeft daarom altijd tijd nodig.

  • Hoe lang duurt een behandeling?

    Een behandeling duurt pakweg tien minuten. De behandeling bestaat uit gerichte korte ingrepen die ten doel hebben om de zenuwbanen weer ruimte te geven. Daarvoor kan worden volstaan met een korte, effectieve behandeling.

  • Hoe duur is een consult?

    Een consult voor volwassenen kost € 60, voor kinderen € 40. Bij de eerste intake, wordt ook een gratis scan gemaakt.

  • Heb ik een verwijsbrief van de huisarts nodig?

    Nee. Voor een bezoek aan de chiropractor is geen verwijsbrief van de huisarts nodig. Net als andere paramedische beroepen is de chiropractor vrij toegankelijk. Het gebeurt echter steeds vaker dat patiënten door hun huisarts, neuroloog of fysiotherapeut worden verwezen naar de chiropractor. Andersom verwijzen wij ook patiënten door naar andere specialisten als dat de behandeling van de patiënt ten goede komt.